Állatkerti hírek

 2008.03.20. 15:52

A Fővárosi Állat és Növénykert közleményeiből:

Állatkerti állatorvosi konferencia

Állatkerti állatorvosok konferenciája volt múlt hétvégén Budapesten, ahol külföldi vendégelőadók is részt vettek a szakmai találkozón. Ez a magyarországi állatkerti, illetve vadállatokkal foglalkozó állatorvosok éves találkozója, amelynek az idei évben is a Fővárosi Állat- és Növénykert a házigazdája. A három napos szakmai rendezvényen összesen 25 előadás hangzott el.

A három napos állatorvosi konferencia a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társaságának (MVÁÁT) immár hagyományos szakmai eszmecseréjén természetesen főleg az állatkerti állatorvoslás kérdéseivel, problémáival kapcsolatos előadások hangzottak el. A témák között szerepelt a „problémás” nagyemlősök szállítása, a főemlősök és a tevefélék megbetegedései, és a denevérek állatorvosi ellátása is. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is voltak külföldi vendégelőadók. Andrew Greenwood, a tengeri emlősök orvoslásának világhírű specialistája a cetekkel, illetve a fókákkal kapcsolatos állatorvosi kérdésekről, Chris Walzer, a Bécsi Állatorvos-tudományi Egyetem munkatársa pedig a rádiójeladók vadvédelmi kutatásokban való felhasználásáról, illetve az orrszarvúak gyógyászatáról tartott előadást. A harmadik napon a Pozsonyi Állatkertet látogatták meg a résztvevők.

Az effajta konferenciák, szakmai tapasztalatcserék különösen fontosak az állatkerti állatorvoslásban. Az állatkerti állatokkal foglalkozó orvosok ugyanis – a csak házikedvencekkel, vagy gazdasági haszonállatokkal dolgozó állatorvosokkal ellentétben – nagyon sokféle állattal foglalkoznak, ám az esetek száma állatfajonként kicsi. Így felértékelődik a jelentősége annak, hogy tapasztalataikat rendszeresen megosszák egymással.

-------------

Nyulak, békák és rendezvények az Állatkertben
Állatkerti programok csütörtökön, szombaton, vasárnap és hétfőn

Csütörtökön, nagyszombatkor, valamint húsvét vasárnapján és hétfőjén több programmal is várja az Állatkert a nagyközönséget, részint a húsvéthoz, részint a Víz Világnapjához, illetve a Meteorológiai Világnaphoz kapcsolódva. Mi több, útjára indul a „Béka éve” program is.

-------------

A BÉKA ÉVE

Bővebben a ZooMánián, ahol a megnyitó sajtótájékoztatóján készült riport is megnézhető a ZooMánia TV-n.

KLIKK IDE

Címkék: hírek húsvét állatkert

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr64389484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása