Vasárnap díjmentesen látogathatják az Állatkertet a 14 éven aluli gyermekek

Változatos programokkal várja látogatóit most vasárnap a Fővárosi Állat- és Növénykert a Víz Világnapja alkalmából. A nap folyamán a 14 éven aluli gyermekek díjmentesen kereshetik fel a városligeti intézményt.

Közös programmal várja a családokat a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Fővárosi Vízművek a Víz Világnapja alkalmából. A most vasárnap, azaz március 22-én megrendezésre kerülő egész napos rendezvényen az Állatkert több pontján is érdekes programok várják a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket. Lesz vízkóstolás is, ahol mindenki kipróbálhatja, felismeri-e ízről a csapvizet. A kézműves kuckóban hűtőmágnes és képeslap készítés, kavicsfestés, gyöngy kulcstartó és gyöngyfa fabrikálás várja a kreatív kedvűeket. Természetesen lesznek színpadi programok is: a fellépők között lesz Szalóki Ági, Kovácsovics Fruzsina, Puskás Peti, Bencsik Tamara, Tóth Lüszi és Fekete Dávid is.

 

Amit a Víz Világnapjáról tudni kell

A vizek szennyezése, a természetes élőhelyek átalakítása, a túlhalászat és számos más probléma világszerte aggodalommal tölti el a természetbarátokat. Hiszen víz nélkül az élet elképzelhetetlen! Ezért döntött úgy az ENSZ XLVII. Közgyűlése, hogy március 22-ét a Víz Világnapjává nyilvánítja. 1994 óta ezen a napon a világ minden táján különféle eseményekkel, rendezvényekkel igyekeznek felhívni a figyelmet a vizek védelmére szerte a világon. Nincs ez másként a Fővárosi Állat- és Növénykertben sem, ahol több éves hagyománya van a Víz Világnapján megrendezésre kerülő programoknak.

 

Annak érdekében, hogy minél többen részt vehessenek a Víz Világnapja alkalmából szervezett programokon, a 14 éven aluli gyermekek egész vasárnap díjmentesen látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

Forrás: FÁNK

Címkék: program állatkert víz

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr856899737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása