Állatkert változatlan áron!

 2009.07.01. 12:29

Az ÁFA emelés ellenére sem növelik a belépti díjakat

Nem emeli a belépti díjak árát a Fővárosi Állat- és Növénykert, annak ellenére, hogy az általános forgalmi adó mértékének növelése miatt az állatkerti belépőjegyek ÁFA-tartalma is növekszik. A különbözetet az Állatkert vállalja át, így a látogatóknak az állatkerti belépőjegyek megváltásakor nem jelent többletterhet az ÁFA általános adókulcsának 5 százalékpontos emelése.

Július elsejétől az általános forgalmi adó (ÁFA) általános kulcsa 20-ról 25%-ra növekszik. Az adóemelés természetesen az Állatkertet is érinti, hiszen a belépőjegyek ÁFA tartalma 5 százalékponttal növekszik, emellett az intézmény működési költségei is növekednek a fogyasztói árak adóemeléssel összefüggő emelkedése miatt. Ennek ellenére a Fővárosi Állat- és Növénykert úgy döntött, nem emeli a belépőjegyek árát, hanem a többletköltséget átvállalja a látogatóktól. A városligeti intézmény közönsége így semmit nem érzékel az ÁFA emelésből az állatkerti belépőjegyek megváltásakor.

Az Állatkert vezetése különösen fontosnak tartja, hogy a jegyek és bérletek árai lehetőség szerint ne növekedjenek. Sok látogató számára ugyanis az Állatkert afféle szabadidős „menedékhely”. A globális pénzügyi válság nyomán sokan lemondanak a nagyobb utazásról, és nyári szabadidejüket inkább helyi szabadidős programok igénybe vételével, például állatkerti látogatással töltik. Így különösen nagy a jelentősége annak, hogy az állatkerti látogatás ne jelentsen nagyobb megterhelést a családi költségvetés számára.

 Forrás: FÁNK

Címkék: állatkert belépő

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr706899683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása