Pillantás a dél-amerikai ország lakóira, tájaira, természeti szépségeire

Peru élővilágát, természeti szépségeit, lakóit és történeti emlékeit mutatja be az a fotókiállítás, amely április 14-től május végéig tekinthető meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A „Peru ezer arca” című kiállítás érdekessége, hogy a felvételeket az Állatkert egyik – perui származású – munkatársa – Nicolas Cansinos készítette.

Tegnap óta látható a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangtermében a „Peru ezer arca” című fotókiállítás. A kiállításon látható csaknem negyven fotográfia a dél-amerikai ország jellegzetes tájainak, természeti szépségeinek, állat- és növényvilágának felvillantása mellett az inka civilizáció emlékeivel, illetve az ott élő emberek mindennapjaival is megismerteti a távoli tájak iránt érdeklődő látogatót. A fényképekről visszaköszön a magasban keringő kondor képe, az Andok fehérlő hegyláncainak látványa, sőt a titicaca-tavi mesterséges úszó szigetek világa is.

A kiállításon látható fotók Nicolas Cansinos alkotásai. A Fővárosi Állat- és Növénykert perui származású munkatársa azért készítette ezeket a képeket, hogy általuk mind több embernek mutathassa be szülőhazáját. A tárlatot – a Perui Köztársaság tiszteletbeli főkonzuljának képviseletében – Andrea Santos, illetve prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója nyitotta meg. A megnyitó hamisítatlan perui hangulatát tradicionális zene és a feltálalt néhány dél-amerikai specialitás tette teljessé.

Éder Xavér Ferenc (1727-1773)

Peru első magyarországi ismertetője a selmecbányai születésű Éder Xavér Ferenc volt, aki jezsuita szerzetesként 1751 és 1767 között élt Peruban, illetve a mai Bolívia területén. Megfigyeléseiről, Peru földrajzáról, néprajzáról és élővilágáról könyvet is írt, amely már Éder halála után, 1791-ben jelent meg Budán, latin nyelven.

A „Peru ezer arca” fotókiállítás május végéig tekinthető meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Forrás: FÁNK

Címkék: peru állatkert fotókiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr696899607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása