♦ SAJTÓKÖZLEMÉNY ♦

Póniparkot működtet az Állatkert az egykori „kis vidámpark” területén

Budapest, 2010. március 31. (szerda) – Március utolsó napján közös szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a Budapesti Vidám Park ZRt. és a Fővárosi Állat- és Növénykert. A két városligeti intézmény az idén együttesen kínál kedvezményeket a látogatók számára, hiszen aznapi vidámparki jeggyel az Állatkertben, állatkerti jeggyel pedig a Vidámparkban kapnak 15 % kedvezményt a látogatók. Fontos eleme az együttműködésnek az is, hogy az egykori „kis vidámpark” területén Pónipark nyílik, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykert üzemeltet.

Szerdán délelőtt tartotta közös szezonnyitóját a Budapesti Vidám Park ZRt. és a Fővárosi Állat- és Növénykert. A két városligeti intézmény részéről dr. Persányi Miklós állatkerti főigazgató – aki egyben a Vidámpark igazgatótanácsának elnöke is – és Kőfalvi Tamás, a Vidámpark vezérigazgatója mutatta be az idei terveket, illetve a most kezdődő szezonra tervezett programokat.


PÓNIPARK – Az úgynevezett „kis vidámpark” egykori helyén Pónipark néven nyílik új létesítmény. A terület egyrészt állatok – fiatal tevék, haflingi lovak – bemutatására szolgál, másrészt lehetőséget teremt a pónilovaglásra is. Ez azért fontos, mert a pónilovagoltatás – helyhiány miatt – az elmúlt években kiszorult az Állatkertből, így erre a népszerű programra egy ideje nem nyílt lehetőség a Városliget területén. A Pónipark – ahol a belépti díj 300 Ft, a pónilovaglás pedig 500 Ft lesz – az Állatkert kezelésében és üzemeltetésében működik április elsejétől. Állatkerti vagy vidámparki belépőjeggyel és éves bérlettel természetesen ide is további díj – tehát a 300 Ft-os póniparki belépő – megfizetése nélkül léphetnek be a látogatók. Ugyancsak az Állatkert üzemelteti ebben a szezonban az 1906-ban épült műemléki Körhintát is, amely – további újításként – az utca felől is nyitva lesz. A Körhintára 500 Ft-ért lehet felülni, egy menet kb. 3 percet tesz ki.


KÖZÖS KEDVEZMÉNYEK – A Vidámpark jegypénztárainál felmutatott azonos napi állatkerti belépőjegyre a teljes árú (140 cm felett) és a kedvezményes árú (100-140 cm, ill. 62 év felett) vidámparki jegy árából is 15 %-os kedvezményt kapnak a látogatók. Ugyanígy az Állatkert pénztárainál bemutatott azonos napi vidámparki, sőt, póniparki nyugta vagy körhintajegy felmutatásával is 15 % kedvezményt adnak az állatkerti teljes árú felnőtt, gyermek-, diák- és nyugdíjasjegyek árából. A kedvezmények más kedvezményekkel nem vonhatóak össze. 


A VIDÁMPARK SAJÁT PROGRAMJAI – Március 13-tól hétvégenként, április 1-től pedig minden nap ismét mindenkit szeretettel vár a megújult szolgáltatások sorát felvonultató Vidámpark. Többféle kedvezményes belépő került bevezetésre, így az új családi jegy konstrukciónkkal (max. 2 felnőtt, min. 2 gyerek 140 cm-ig) a családokat már 15%-os kedvezménnyel várják (előre bejelentkezés alapján), míg a 62 év felettiek újra igénybe vehetik kedvezményes árú karszalagot, a Vidámpark kedvelőknek pedig az éves bérlet (23.500 HUF) bevezetésével kívánnak kedveskedni. 

Az újításoknak köszönhetően igénybe vehető szolgáltatások közül kiemelendő a tavaly megnyílt Dzsungel Mesepark, a tavalyi évben sikeresen debütáló éjszakai nyitva tartás, és a tavaly év végén üzembe helyezett Spinning Coastert. 

Természetesen a 2010-es év sem maradhat meglepetés nélkül. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az Állatkerttel kötött megállapodás keretében megvalósuló Pónipark mellett várható egy új nagyüzem, amelynek egyeztetései az utolsó fázisban vannak. 


AZ ÁLLATKERT SAJÁT PROGRAMJAI – A 2010-es esztendőben is folytatódik az Állatkert megújulása. A Nagy-tó és a Sziklakert térségében az itteni gyűjteményes kert és élőhely rekonstrukciója zajlik, a háború után épült Zsiráf- és Bölényház helyén folyik a háborúban elpusztult régi, 1912-es épületek eredeti megjelenéssel, de korszerű szakmai tartalommal történő visszaépítése. Ugyancsak az idei évben kezdődhetnek meg a Nagyszikla belső terének berendezésével kapcsolatos munkálatok, a Főkapu térsége és a gyűjteményes növénykert kerítés menti sávjának fejlesztése is. Egyben megkezdődik a kert létesítményeinek fűtését részben a Széchenyi Fürdő termálvizének felhasználásával ellátó fűtési rendszer kiépítése is. A munkálatokat természetesen úgy igyekszik időzíteni az Állatkert, hogy abból minél kevesebb jusson a legnagyobb látogatottságú időszakokra.

A közönség bizonyára örömmel fogadja, hogy a kert belépőjegyárai az idei esztendőben változatlanok maradnak, nem kell tehát az árak emelkedésére számítani.

A programok között természetesen folytatódnak a hagyományos események: jeles napok – amelyek közül a húsvéti programok már egészen közel vannak – valamint a népszerű nyáresti koncertsorozat is. Megújult tartalommal jelentkezik a „Légy ott” programsorozat, amelyben látványetetéseken és más érdekes eseményeken vehetnek részt a látogatók. Három „állati állomás” is létesül: ezeken a pontokon főként „állati alkatrészekkel”, strucctojással, oroszlánkoponyával és más érdekességekkel ismerkedhet meg a nagyközönség.

Az élő gyűjtemény fejlesztése terén fontos esemény, hogy múlt hét óta már a nagyközönség is láthatja az aldabrai óriásteknősöket, amelyek a világ legtovább élő állatainak számítanak, élettartamuk akár a 200 évet is meghaladhatja. Az év során új elefánttehén érkezése is várható, a tavaly érkezett fiatal hím, Assam mellé. Emellett a jelenlegi „alfajhibrid” oroszlánállományt tisztavérű indiai oroszlánokra cserélik ki az állatkerti szakemberek. Ennek a cserének az az értelme, hogy a szóbanforgó indiai oroszlánok tartásának és szaporításának – az állatok bemutatásán túl – természetvédelmi jelentősége is van, hiszen ritka, kihalófélben lévő nagymacskákról van szó.

Az Állatkert az idei évben is sok kis állatra, kölyökre, borjúra, csikóra, fiókára és ivadékra számít. A szaporulatból már az év első hónapjaiban sem volt hiány, hiszen január óta többek között gorillakölyök, zsiráfborjú, jávai langur, aranyhasú mangábé és vöröshomlokú maki kölyök is született, a tigrispitonok pedig jelenleg is kotlanak. A szakemberek véleménye szerint más majomfajoknál, így az orangutánoknál is várható utód, de több patásnál és madárnál is szaporulatra számítanak.

Forrás: FÁNK

Címkék: programok állatkert vidámpark kedvezmények pónipark

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr796899611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása