Lóránt Attila képei január 29-ig láthatóak az Állatkertben

Január 29-ig láthatja a közönség Lóránt Attila „Galápagos” című természetfotó kiállítását, amely ma nyílt meg a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangtermében. A neves természetfotós felvételei a szigetcsoport egyedülálló élővilágával ismertetik meg a látogatókat.

Mától tekintheti meg a nagyközönség Lóránt Attila „Galápagos” című fotókiállítását a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A tehetséges művész festőként, grafikusként, filmrendezőként, és az eltűnőfélben lévő kultúrák iránt érdeklődő fotográfusként is ismeretes a nyilvánosság körében, képei – különösen a dél-amerikai indiánokat bemutató felvételei – jól ismertek a távoli tájak iránt érdeklődők körében. Az Állatkertben bemutatásra kerülő felvételei egy távoli szigetcsoport, a Galápagos-szigetek élővilágába nyújtanak betekintést. 

A Csendes-óceánban található, Ecuador partjaitól csaknem ezer kilométerre eső egyenlítő menti, vulkanikus eredetű szigetcsoport 13 nagyobb és 9 kisebb szigetből áll. Területének nagy részét az ecuadori kormány nemzeti parkká nyilvánította. Az itt honos élővilág ugyanis egészen különleges, hiszen a szigeteken számos olyan endemikus faj él, amely sehol másutt a világon nem fordul elő.

Lóránt Attila felvételei segítségével a legjellemzőbb, illetve a legérdekesebb galapágosi fajokkal ismerkedhet meg a nagyközönség: a leguánokkal, a kéklábú szulával, a fregattmadárral, és a híres galapágosi óriásteknősökkel is, amelyek után a szigetcsoport a nevét is kapta.

A kiállítás időzítése nem véletlen, hiszen a tárlat kapcsolódik a Charles Darwin születésének 200., illetve korszakalkotó műve, a „Fajok eredete” megjelenésének 150. évfordulója alkalmából meghirdetett Nemzetközi Darwin Év programjaihoz is. Mint ismeretes, a neves természettudósban éppen a galápagosi élővilág, elsősorban az itt honos földipintyek (Darwin-pintyek) tanulmányozása közben fogalmazódott meg az evolúciós gondolat.

A Barlangteremben – az egykori Barlang mozi helyén – kiállított természetfotókat az állatházak szokásos nyitva tartási idejében tekinthetik meg az Állatkert látogatói, egészen január 29-ig-ig.

Forrás: FÁNK

Címkék: állatkert fotókiállítás galapagos

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr986899753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása