Kirügyezett a karácsonyfánk

 2009.02.01. 13:05

Idén cserepes fenyőt vettünk, egy pici szerb lucfenyőt (Picea Omorica). Földig érő fára idén nem gondoltunk - évek óta nem volt nálunk fa, csak pár fenyőág, mivel karácsony első napjait sose itthon töltöttük. Na idén nálunk volt a karácsonyi ebéd, így muszáj volt fának lennie. Én ragaszkodtam a cserepeshez, hogy utána ki tudjuk ültetni a kertbe, így találtunk rá Lucára. Szépen fel is lett díszítve, de vízkeresztkor Ákos kifejezetten tiltakozott a leszedés és erkélyre száműzés ellen. Sejtettem, hogy fel fog ébredni, ha még soká benn marad a melegben - persze locsolni is muszáj volt, hiszen irtó hamar kiszárad a földje, ami a túlélését igencsak meghezíti.

Egyik nap látom, hogy Luca baromira felébredt, van rajta egy csomó világoszöld rügyecske. Így mostmár esélytelen, hogy visszategyük az erkélyre, hiszen nem vagyunk gyilkosok. Szóval Luca marad benn a könyvespolc előtt, de leszedtem róla a díszeket, hogy ne sérüljenek a hajtások. Jelenleg őrűlt mód hajt, 1/2 centistől 10 centisig vannak rajta új zsenge ágacskák.

Csináltam róla pár fotót:

Hát nem aranyos? Egyébként teljes méreteit tekintve ekkorka:

 

 

Címkék: tavasz cukiság karácsony természet különleges

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr28915898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása