Növénybemutatók, kertészeti szaktanácsadás, botanikai értékek

Ezen a héten növényünnepet tartanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A programok egész héten várják az érdeklődőket, a legtöbb látnivaló azonban hétvégén lesz.

Egyhetes növényünnepet tartanak a Fővárosi Állat-és Növénykertben. A hétfőn megkezdődött, és egészen vasárnapig tartó programsorozat keretében pozsgás és szukkulens növények bemutatójával, kaktuszvásárral, kertészeti szaktanácsadással, csuhébáb készítéssel és más kézműves foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel várják az apróbb és nagyobb növénybarátokat. Külön sátrat állított fel a Magyar Természettudományi Múzeum, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Magyar Madártani Egyesület. A fenti programokhoz szombaton és vasárnap továbbiak társulnak: bemutatkoznak a hazai arborétumok és botanikus kertek, a gyermekeket mesesarok és arcfestő program várja, de lesz „zöldségőrület” is. Aki pedig angol nyelvtudását szeretné kicsit csiszolgatni, „növényes” nyelvórán is részt vehet. A növényünnep programjai naponta 9-től 16 óráig tartanak.

Az 1866-ban megnyitott Fővárosi Állat- és Növénykertben már a XIX. században is komoly kertészeti–botanikai munka folyt, az állatkerti funkciók mellé azonban csak 1912-ben társult a növénykerti szerep. Különösen érdekes és értékes a kert dendrológiai, vagyis fás szárú növényekből álló gyűjteménye, de jelentős a Japánkert, a Nemzeti Bonsai Gyűjtemény, a Pálmaház, illetve a mediterrán liget növényállománya is.

Forrás: FÁNK

Címkék: budapest állatkert növény kertészet botanika

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr786899667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása