Természetfotók az Állatkertben

 2009.11.04. 10:58

FotoZoo – kézhez szokott vadállatok

Mától egészen november végéig látható az a fotókiállítás, amely a naturArt „Az Év Természetfotósa 2009” fotópályázat „FotoZoo” kategóriájába beküldött képek legjobbjait vonultatja fel. A képek állatkertben, vadasparkban, vagy más helyszínen, de mindenképpen úgynevezett kontrollált körülmények között készültek.

Szerdától látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykertben a naturArt „Az Év Természetfotósa 2009” fotópályázat „állatkerti” kategóriájának legjobb képeit bemutató fotókiállítás. A nagy hagyományokkal rendelkező pályázat az idei esztendőben – a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége és a Fővárosi Állat- és Növénykert együttműködése nyomán –egy új kategóriával bővült. A „FotoZoo – kézhez szokott vadállatok” elnevezésű kategóriában „kontrollált körülmények között”, tehát állatkertben, vadasparkban élő állatokról, vagy akár kézhez szoktatott kedvencekről készült alkotásokkal lehetett pályázni. A beküldött képek közül a huszonhat legjobb alkotást tekinthetik meg a látogatók a Barlangteremben helyet kapott tárlaton, amelyet Radisics Milán, a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke, valamint dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója nyitott meg. A kiállítás november 30-ig látogatható.

A beküldött képek közül a naturArt zsűrije Szabó Endre Jánosnak (Tura) „Szigorú tekintet” című képéért a kategória III. díját, Laki Zoltánnak (Budapest) „Kukucs” című képéért a II. díjat, Kiss Ágnesnek (Pusztaszer) pedig a „Csirik és a gombák” című képért a FotoZoo kategória első díját ítélte oda. A díjakat november 3-án kedden – a többi kategória díjazásával egy időben – adták át az alkotóknak a Magyar Természettudományi Múzeumban megtartott díjkiosztón.

Forrás: FÁNK

Címkék: budapest fotópályázat állatkert fotókiállítás természetfotó

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr376899659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása