Strauss esttel kezdődik a „Zenés állatkerti esték” koncertsorozat

 Idén is megrendezik a „Zenés állatkerti esték” elnevezésű koncertsorozatot. Az első előadást – amelyen a MÁV Szimfonikus Zenekar ad koncertet – szerdán este tartják meg a fővárosi intézményben. A június 30-i esemény után hét további előadásra kerül még sor a koncertsorozat keretében. Júliusban Rutkai Bori és a Specko Jedno, a Benkó Dixieland Band, Sebestyén Márta, illetve a Bolyki Brothers, augusztusban pedig a Hot Jazz Band, Palya Bea és a Budapest Klezmer Band lép majd fel az Állatkertben.

A program

június 30. (szerda) 20:30
– MÁV Szimfonikus Zenekar: Strauss est (esőnap: július 2.);

július 7. (szerda) 20:30
– Rutkai Bori és a Specko Jedno: Édesmindegy szerenádok (esőnap: július 8.);

július 14. (szerda) 20:30
– Benkó Dixieland Band: Világslágerek dixielandben (esőnap: július 15.);

július 21. (szerda) 20:30
– Sebestyén Márta és zenészbarátai: „Három tücsök összejött” (esőnap: július 22.);

július 28. (szerda) 20:30
– Bolyki Brothers a cappella: Bolyki Brothers és az állatok fals hangja (esőnap: július 39.);

augusztus 4. (szerda) 20:30
– Hot Jazz Band: Forró nyáreste a zenekarral (esőnap: augusztus 5.);

augusztus 11. (szerda) 20:30
– Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs örömduója (esőnap: augusztus 12.);

augusztus 18. (szerda) 20:30
– Budapest Klezmer Band: Válogatás az elmúlt húsz év legsikeresebb számaiból
(esőnap: augusztus 19.)

Nyolc koncert szerepel a hagyományos „Zenés állatkerti esték” koncertsorozat idei programjában. A nyáresti koncertek sorozatában az első időpont június 30., azaz most szerda: ekkor a MÁV Szimfonikus Zenekar lép fel a városligeti intézményben. 

Az 1945-ben alapított zenekar csaknem száz muzsikust foglalkoztat. Az ország élvonalbeli zenekarjainak egyikeként repertoárja igen széleskörű, a barokk zenétől egészen a modern, kortárs művekig terjed. A szerda esti állatkerti koncerten a Strauss dinasztia tagjainak szerzeményéből hallhatnak ízelítőt a zenebarátok.

Az elkövetkező hetekben természetesen további fellépők is lesznek, így koncertet ad Rutkai Bori és a Specko Jedno, a Benkó Dixieland Band, Sebestyén Márta és zenészbarátai, a Bolyki Brothers a cappella, a Hot Jazz Band, Palya Bea és Szokolai Dongó Balázs örömduója, valamint a Budapest Klezmer Band is. A koncertekre mindig szerda este kerül majd sor, kezdési időpontjuk 20:30. A koncertre érkező vendégek számára azonban már 19 órakor megnyitják az Állatkert kapuit, így az előadás kezdetéig akár egy kellemes sétát is tehetnek a Pálmaház és a Nagy-tó környékén. A Barlang Étterem kerthelyiségében a koncert kezdetéig gasztronómiai különlegességekkel, a Pálmaházi Kávézóban pedig fagylaltkelyhekkel, koktélokkal és természetesen kávéval várják a vendégeket.

A koncertekre (2900 Ft-os egységáron) a helyszínen, azaz a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint az ismert jegyirodákban válthatók jegyek. A rendezvénysorozatot Budapest Főváros Közgyűlése Gazdasági Bizottsága támogatja.

Az „ismert jegyirodák”

Az általában csak „ismert jegyirodák” néven emlegetett helyszínek – ahol az állatkerti nyáresti koncertsorozatra is jegyet lehet váltani – az alábbiak:

Ticket Express – 1061 Bp., Andrássy út 18. – és az Eventim hálózata;

Rózsavölgyi Jegyirodák – 1052 Bp., Szervita tér 5., 1052 Budapest, Váci u. 63.;

TicketPro Jegyközpont – 1075 Budapest, Károly krt. 9.;

Tourinform irodák – 1052 Budapest, Sütő u. 2. – 1061 Budapest, Andrássy u. 47.

Forrás: FÁNK

Címkék: zene koncert állatkert máv szimfónikusok

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr346899575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása