Elmaradásaim - ZooHírek

 2008.07.10. 08:25

Majmokon segít az Állatkert
Mentett berbermajmok Budapesten

Budapest, 2008. június 17. (kedd) – Tizenhárom berbermajmot fogadott be a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az állatok egy holland alapítványtól kerültek Budapestre. Eredetileg magánszemélyektől kobozták el őket, de akadnak a csapatban olyan állatok is, amelyeket francia vagy belga városok közterületein csíptek nyakon.


Indiai est az Állatkertben
Hétfőn a Rádzsasztáni Népi Együttes lép fel az Állatkertben

Budapest, 2008. június 20. (péntek) – A „Zenés állatkerti esték” koncertsorozat keretében ezúttal hétfői programra invitálja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert. Június 23-án este ugyanis az Indiából érkezett Rádzsasztáni Népi Együttes lép fel a városligeti intézmény színpadán.


Marakölykök a Dél-Amerika kifutóban
Kölyökdömping a pampalakó rágcsálóknál

Budapest, 2008. június 26. (csütörtök) – Nyolc kölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykert Dél-Amerika kifutójában lakó nagy maráknál. A legidősebb öthetes, a legfiatalabb tegnap látta meg a napvilágot.


Ismét vannak barnamedvék az Állatkertben!
A Nagyszikla oldalában kialakított „lakosztályba” három barnamedve költözött

Budapest, 2008. július 1. (kedd) – Ismét vannak barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykert Nagysziklájánál. A ma átadott, felújított medvekifutóba három állat költözött be. Közülük ketten a barnamedve világosabb színű, szíriai alfajához tartoznak. Ilyen medvéket utoljára XIX. században láthatott az Állatkert közönsége.


Zsiráfnász az új Szavannakifutóban
Az új kifutóba költözött zsiráfoknál máris párzást figyeltek meg a gondozók

Budapest, 2008. július 3. (csütörtök) – A jelek szerint jól érzik magukat az Állatkert zsiráfjai a május végén átadott új szavannakifutóban. A két felnőtt állatnál ugyanis párzást figyeltek meg a gondozók az elmúlt napokban.

Forrás: FÁNK

 


Ezek a hírek teljes terjedelemben szép lassan felkerülnek majd a Zoománia oldalára is, csak tessék szép türelmesen kivárni, míg utólérem magam.

Címkék: hírek állatkert zoománia

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr63561649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása