Állatkerti program a társadalmi felelősségvállalás jegyében

Négyezren vettek részt a Sérült gyermekek napja elnevezésű rendezvényen, amelyet ma tartottak a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett eseményen a gazdag állat- és növénygyűjtemény mellett színpadi programok, kézműves foglalkozások, tombola és sok más érdekesség várta a fogyatékossággal élő embereket.

Tizennyolcadik alkalommal tartották meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben a „Sérült gyermekek napja” elnevezésű rendezvényt. Az Állatkert és az ÉFOÉSZ (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége) közös programját évről évre azért rendezik meg, hogy egy egész napos, különleges élményt szerezzenek a fogyatékossággal élő embereknek. Az idei alkalommal mintegy négyezren regisztráltak előzetesen, és szinte mindannyian el is tudtak jönni, sőt többen csak a helyszínen jelentkeztek a programokra. 

Az esemény hivatalos megnyitójára fél tizenegykor került sor: dr. Herczog László szociális és munkaügyi miniszter, Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, Germánné dr. Vastag Györgyi, a Fővárosi Közgyűlés Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottságának elnöke, valamint dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A nap folyamán a fogyatékossággal élő emberek és kísérőik számára díjmentes belépésen túl számos esemény és látnivaló várta az érdeklődőket. Kézműves foglalkozások, kezes állatok, játékos bemutatóhelyek, tombola és színpadi programok tették teljessé a napot az Állatkert gazdag állat- és növénygyűjtemény mellett. A rendezvény központi színpadának fellépői között volt Sárközi Anita, Balázs Pali, Rubint Réka és Baby Gabi. Ugyancsak a színpadon mutatkozott be az ÉFOÉSZ zene- és tánccsoportja, és több más olyan előadás, amelynek keretében fogyatékossággal élő emberek léptek fel saját produkciójukkal.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben hosszú időre visszavezethető hagyományai vannak a társadalmi felelősségvállalásnak. A csaknem két évtizedes múlttal rendelkező „Sérült gyermekek napja” mellett nyaranta krónikusan beteg gyermekek számára rendeznek különleges esti programot. A rendezvényeken kívül az év valamennyi napján jelentős kedvezményt kínálnak a fogyatékossággal élő embereknek, akik egy BKV vonaljegy áráért (300 Ft) megváltható jelképes jeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt. Emellett az elmúlt években megtörtént a létesítmények akadálymentesítése, amely megkönnyíti a kerekesszékkel közlekedők mozgását a kert területén belül. A vakok és gyengénlátók részére az Állatkert több pontján olyan kitapintható kisplasztikákat is elhelyeztek, amelyekhez Braille-feliratos magyarázó szöveg tartozik.

Forrás: FÁNK

Címkék: gyerek állatkert

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr776899669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása