Időjárási murph(y)ológia

 2008.12.01. 10:54

Nem tudom megfigyeltétek-e már, hogy amikor hétvégére szabadtéri programra ácsingózik az ember, lenne is hova kiruccanni, az időjárás keresztbefekszik. Merthogyugye múlt héten ragyogott a nap, na jó, nem volt túl meleg, de mégse esett, viharzott, ködösödött, nyirkos-nyákosodott. Gondoltam hurrá, lesz pacizda megnyitó, klassz programokkal, szombatra meg is van hova megyek. Ehelyett szombat reggel besötétedett. Komolyan... elég fakó-ködös-esős idő volt, de délelőttre még sötétebb lett. Perszehogy nem mozdultunk ki, ki a fene akar pár perc alatt jégtömbbé válni. Ok, ugrott a szombat. Csak szegény pacisokat sajnáltuk, olyan jó dolgokat szerveztek össze, és gondolom sokan jutottak hasonló döntésre mint mi.

Na jön a vasárnap, hátha kisüt a nap... Ákos fotózni ment egy barátjával délelőtt, és mikor indult, kb. 10 másodpercig át is küzdötte magát néhány kósza napsugár, de secperc alatt besötétedett megint. Terveztem némi családlátogatást, de kinézve a megaszürkeségbe, inkább itthon maradtam egy jó kis könyvvel.

Ma reggel napsugár-csiklandozásra ébredtem, jelenleg ragyogó kék az ég, tűz a nap és oltári jó idő van. Hogy miért? Mert hétfő van és dolgozni kell, bent csücsörögni a számítógép előtt. Főként.

Fenti időjárási rend igen gyakori sajnos, sokkal gyakoribb, mint a fordítottja. Na jó, néha az is előfordul, de csak hogy ne veszítse el az ember teljesen a hitét.

Címkék: hétvége nyafi időjárás hideg

A bejegyzés trackback címe:

https://rianna.blog.hu/api/trackback/id/tr23797526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamster · http://hamster.blog.hu/ 2008.12.03. 12:22:29

Igen, azidőjárás monnyon le!

Vagy kezdjen gyorsan mínusz egy fok körül havazni, hogy lehessen ropogós friss hóban sétálni :)

A legjobb persze az lenne, ha lenne ropogós hó, közben meg sütne a nap, a kezünkben meg gőzölögne egy bögre forraltbor ;)
süti beállítások módosítása